Padel on mailapeli, jota pelataan nelinpelinä tai harjoitustarkoituksessa kaksinpelinä. Padelia voi pelata sekä sisällä että ulkona. Padelkenttä on 20 metriä pitkä ja 10 metriä leveä. Padelkenttää ympäröi kokonaan lasi- ja verkkoseinät. Padelkentän keskellä on verkko, ja kenttään on merkitty syöttöviivat ja keskiviiva. Pallo saa pompata kenttää ympäröivistä seinistä, mikä lisää yllättävien käänteiden mahdollisuutta pelissä.

Ottelut 

Pelataan aina nelinpelinä, mutta harjoitusmuotona on kaksinpeli (pelataan puoli kenttää ristiin). Ottelu pelataan paras kolmesta erästä. Jokainen erä pelataan kuuteen peliin.


Pistelasku

Sama kuin tenniksessä (15, 30, 40 ja peli; tasatilanteessa 40-40 tarvitaan kaksi peräkkäistä pistettä pelin voittamiseksi). Pelien ollessa tasan 6-6, erävoitto ratkaistaan pelaamalla tie-break, joka pelataan 7 pisteeseen, kuitenkin kahden pisteen erolla.


Pelin alussa pelataan aloituspallo

Syöttövuoron aloittaa aloituspallon voittanut pari. Aloituspallossa kunkin pelaajan on lyötävä pallo kerran vastustajan kenttäpuolelle, jonka jälkeen aloituspallon voittanut pari aloittaa ensimmäisen syöttövuoron tai valitsee kenttäpuolen.

Syötön tulee pompata vastustajan ruutuun. Pompun jälkeen syötössä pallo saa osua lasiseinään, mutta ei verkkoseinään. Jos syöttö osuu verkkonauhaan, mutta on muuten oikein, pelaaja saa uuden syötön. Syötössä pari sijoittuu lähelle verkkoa.

Ensimmäinen piste syötetään oikeanpuoleisesta (ykkös)ruudusta, tämän jälkeen vasemmasta ja oikeasta vuorotellen. Pelin päätyttyä syöttövuoro siirtyy vastustajalle.

Syötön jälkeen pelikenttänä on koko kenttä.

Syöttöä ei saa lyödä takaisin suoraan ilmasta, mutta syötönpalautuksen jälkeen pallon saa lyödä suoraan ilmasta, pompun kautta, pompun jälkeen oman lasiseinän kautta, ja suoraan ilmasta oman lasiseinän kautta vastustajan kenttään. Palloa ei saa lyödä verkkoseinän kautta vastustajan puolelle. Pallorallin aikana pallo saa osua samalla kenttäpuoliskolla maahan korkeintaan kerran.

Palloa pelataan kunnes se jää verkkoon, lyödään omalla puolella verkkoseinään, pomppaa samalla kenttäpuoliskolla maahan kaksi kertaa tai osuu vastustajan puolella ensin lasi- tai verkkoseinään.


Syöttöön vastaaminen

Pelaajapari päättää erän alussa, syöttöön vastatessaan, kumpaa puolta kumpikin pelaa. Puoli säilyy erän loppuun asti, jonka jälkeen puolta voi vaihtaa.


Tie-break

Aloitettaessa 6-6 pelitilanteessa tie-break, syötön aloittaa oikeanpuoleisesta (ykkös)ruudusta seuraavaksi syöttövuorossa oleva pelaaja, joka syöttää yhden pisteen. Tämän jälkeen syöttö siirtyy syöttövuorossa olevalle vastustajalle, joka syöttää kaksi pistettä, ensimmäisen vasemmanpuoleisesta (kakkos)ruudusta. Tie-break jatkuu 7 pisteeseen asti, kahden pisteen erolla. Syöttövuoro vaihtuu kahden pisteen välein vastustajalle ja ensimmäinen syöttö pelataan aina kakkosruudusta.


Pallon lyöminen ulos kentältä

Jos pelaaja lyö pallon vastustajan kenttäpuoliskon kautta ulos kentältä, lyöjä voittaa yleensä pisteen. Pallon perään voi kuitenkin joissain tapauksissa juosta ulos oviaukoista (jotka pelin aikana pidetään auki), lyödäkseen sen takaisin verkon yli vastustajan kenttäpuoliskolle.


Miten pisteitä voitetaan?

Padelissa saa pisteen seuraavissa tilanteissa:

 • Pallo pomppaa maasta kaksi kertaa vastustajan puolella.
 • Vastustaja lyö pallon verkkoon.
 • Vastustaja lyö pallon ulos eli suoraan seinien yli tai suoraan vastapuolen seinään.
 • Vastustaja lyö pallon omaan verkkoseinään.
 • Pallo osuu vastustajaan.
 • Pallo osuu vastustajan mailaan kaksi kertaa.
 • Vastustaja koskettaa verkkoa tai verkon tolppaa.
 • Vastustaja lyö palloa omalla puolellasi verkkoa tilanteessa, jossa pallo ei ole ensin kimmonnut vastustajan takaseinästä.
 • Lyömäsi pallo pomppaa vastapuolen kentästä kentän ulkopuolelle tai kentän ulkopuolisiin rakenteisiin. Huom. Kentän ulkopuolinen peli sallittaessa pallo saa pompata kentän ulkopuolisista rakenteista kuinka monta kertaa tahansa.
 • Vastustajan lyömä pallo osuu suoraan johonkin kentän ulkopuoliseen rakenteeseen, kuten lamppuun tai kattopalkkiin.
 • Pallo osuu vastustajan puolella maassa olevaan palloon.